O depășire făcută de un bucureștean a produs nouă victime în Olt. Traficul, reluat după trei ore
0 3 minute 7 luni

Accidentul rutier grav produs vineri-seara, 1 decembrie 2023, pe drumul European 574 în județul Olt, a avut drept cauză o depășire neregulamentară. Nouă persoane au fost transportate la spital.

Nouă persoane au fost transportate la spital în urma accidentului FOTO: martor

Nouă persoane au fost transportate la spital în urma accidentului FOTO: martor

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 20,15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Valea Mare, a avut loc un accident rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus din direcția Slatina către Pitești, de către un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul București, s-ar fi angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare și ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 19 ani, din orașul Costești, județul Argeș, ce se deplasa din sens opus”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Cele două autoturisme implicate în coliziunea frontală ar fi fost proiectate în alte două autovehicule ce se deplasau tot pe direcția Slatina către Pitești, conduse de către un bărbat de 36 de ani, respectiv un tânăr de 19 ani, ambii din municipiul Pitești, județul Argeș, au mai precizat polițiștii.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de prim-ajutor și descarcerare. În accident au fost implicate în total 12 persoane, pentru a gestiona situația fiind declanșat Planul Roșu. Bilanțul final al victimelor a fost: nouă persoane transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, două dintre acestea fiind politraumatizate, alte trei persoane fiind asistate medical la fața locului, acestea refuzând transportul la spital.

Polițiștii i-au testat pe toți cei patru conducători auto, cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Traficul a fost complet blocat pe porțiunea de drum european în care s-a produs accidentul pentru aproape trei ore.

„Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *