„Cele mai întunecate capitole din istorie”. Tinerii din Gaza vor să fie uciși în atacuri, ca să se termine „coșmarul” în care trăiesc
0 3 minute o lună

Condiţiile de viaţă din Fâşia Gaza sunt atât de grele, încât mai mulți tineri au declarat pentru UNICEF că speră „să fie ucişi” în următorul atac pentru a se pune capăt „coşmarului” în care trăiesc, a declarat marţi James Elder, un purtător de cuvânt al agenţiei ONU, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Oficialul ONU a declarat, prin videoconferinţă de la Rafah, că situaţia din Gaza a atins noi culmi în ceea ce priveşte „cele mai întunecate capitole din istoria umanităţii”.

„Ieri, UNICEF a discutat cu adolescenţi, dintre care mulţi au spus că sunt atât de disperaţi până în punctul în care speră să fie ucişi pentru ca acest coşmar să se încheie”, a declarat James Elder.

Copiii şi tinerii din Fâşia Gaza devin din ce în ce mai disperaţi în legătură cu aprovizionarea cu alimente, a spus el. Copiii visează la o felie de castravete sau cerşesc o roşie, a adăugat purtătorul de cuvânt al UNICEF.

Spitalele sunt pline de copii complet emaciaţi şi puţinele incubatoare funcţionale sunt pline de bebeluşi născuţi prematur, ale căror vieţi atârnă de un fir de aţă, a mai spus el.

„Criza foametei din Fâşia Gaza este produsă de om”

Criza foametei din Fâşia Gaza este „produsă de om”, a spus oficialul ONU. Sute de camioane cu alimente aşteaptă la graniţe, dar nu sunt autorizate să intre.

„Ajutorul care salvează vieţi este obstrucţionat, demnitatea este refuzată”, a mai spus el.

Elder a făcut apel la autorităţile israeliene să deschidă puncte de trecere a frontierei în nordul Fâşiei Gaza, în condiţiile în care aceasta ar putea pune capăt crizei foametei în câteva zile.

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a anunţat că are interdicţie oficială din partea Israelului pentru orice livrare de ajutor alimentar în nordul Fâşiei Gaza.

„În ciuda tragediei care se desfăşoară în faţa ochilor noştri, autorităţile israeliene au informat ONU că nu vor mai aproba convoaiele alimentare ale UNRWA în nordul” teritoriului, a anunţat duminică Philippe Lazzarini pe reţeaua de socializare X, subliniind că agenţia rămâne „principalul colac de salvare pentru refugiaţii palestinieni”.

Editor : B.C.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *