De ce se îngălbenesc unghiile. Cauze și remedii pentru rezolvarea acestei probleme
0 6 minute 6 luni

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Sursă foto: Freepik – https://www.freepik.com/

Cremele, tutunul, ojele, în special cele permanente, sau unele medicamente, sunt factorii vinovați pentru schimbarea culorii unghiilor și tendința de a deveni galbene. Există câteva soluții bazate pe remedii casnice. 

Cu siguranță, la un moment dat, ai observat cum unghiile tale încep să-și schimbe culoarea în galben. Această schimbare poate să fie din cauza unei boli, fie ca urmare a folosirii unor produse, însă problema are soluție. În primul caz, cel mai bine este să consulți un specialist pentru a efectua o analiză și pentru a primi un tratament specific, iar dacă nu, există diferite remedii bazate pe ingrediente casnice care te vor ajuta să scapi de unghiile galbene. 

Motivele pentru care unghiile tale și-au schimbat culoarea nu se datorează doar cauzelor externe, cum ar fi utilizarea cremelor, ojelor permanente, produselor de curățenie sau fumului de țigară, ci uneori pot fi consecința problemelor de sănătate.

De ce unghiile devin galbene?

Deficiențe nutriționale: Dacă alimentația nu este echilibrată, corpul poate suferi din cauza lipsei unor nutrienți precum vitaminele A și B, proteinele, fierul, calciul și zincul, ceea ce poate duce la o schimbare a culorii, atât a unghiilor, cât și a altor țesuturi.

Afecțiuni ale unghiilor: Ciupercile se hrănesc cu keratina unghiilor, ceea ce poate duce la colorarea unghiilor în galben. Anumite tulburări de sănătate, cum ar fi atunci când ficatul nu funcționează corect, cresc nivelul de pigmenți biliari, ceea ce poate duce la această schimbare.

Sfaturi pentru a scăpa de culoarea galbenă a unghiilor

Acum, că am înțeles motivele pentru care unghiile pot deveni galbene, vă vom prezenta ce formule există pentru a rezolva această problemă folosind ingrediente pe care toți le avem acasă.

Remedii naturale pentru a îmbunătăți aspectul unghiilor, a le albi și a le reda culoarea naturală:

Lămâie. Este unul dintre cele mai eficiente ingrediente naturale pentru albire și curățare. Va elimina petele, va lumina mâinile și le va curăța în profunzime datorită enzimelor sale. Are proprietăți antiseptice și antifungice care vă ajută să preveniți infecțiile.

Oțet alb. Este unul dintre cele mai puternice produse de curățare pe care le puteți folosi pe piele. Este un remediu perfect pentru decolorarea cauzată de ojă și alte produse pentru unghii. Mod de folosire: amestecați aceeași cantitate de apă caldă cu oțet alb într-un recipient și țineți mâinile în această soluție timp de cinci minute.

Bicarbonat de sodiu. Acest produs este, de asemenea, foarte eficient pentru a scăpa de unghiile galbene, deoarece le albește și le exfoliază în același timp. Mod de folosire: amestecați-l cu puțină apă până obțineți o pastă pe care să o masați pe unghii o dată pe zi. Apoi, trebuie să le hidratați.

Lămâie, bicarbonat de sodiu și ulei de măsline. Dacă amestecați sucul de la jumătate de lămâie, o lingură de bicarbonat de sodiu și jumătate de lingură de ulei de măsline, veți obține un remediu foarte eficient pentru curățarea și albirea unghiilor. Puteți adăuga și coaja de lămâie, deoarece are chiar mai multe proprietăți decât sucul însuși. După ce toate ingredientele sunt bine amestecate, veți obține o cremă cu o textură nisipoasă pe care o puteți utiliza atât pentru exfoliere, cât și pentru o mască de unghii. Mod de folosire: trebuie să lăsați acest balsam să acționeze timp de aproximativ 10 minute și, după acest timp, să vă spălați mâinile și să le hidratezi cu o cremă de mâini sau cu ulei vegetal. Puteți face acest lucru de două ori pe zi, timp de o săptămână sau până când unghiile se albesc.

Apă oxigenată. Dacă apariția culorii galbene se datorează unei boli precum ciupercile, anterior diagnosticată de un medic, puteți aplica apă oxigenată. Mod de folosire: înmuiați un disc de bumbac în apă oxigenată și frecați unghiile infectate timp de aproximativ două minute. Repetați acest proces zilnic până când observați o îmbunătățire.

Ulei de arbore de ceai. Acest produs este foarte benefic pentru tratarea ciupercilor datorită proprietăților sale hidratante, antibacteriene, fungicide și cicatrizante. Mod de folosire: amestecați câteva picături de ulei de măsline cu câteva picături de ulei de arbore de ceai în proporții egale. Amestecul trebuie să se încadreze într-o lingură. Aplicați acest amestec pe unghii cu ajutorul unui disc de bumbac și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute. După ce unghiile au absorbit bine produsul, îndepărtați excesul de ulei cu puțină apă caldă și veți vedea că unghiile galbene își recâștigă culoarea naturală, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *