Încă o lovitură sub centură pentru Donald Trump. Cererea de anulare a procesului pentru fraudă a fost respinsă
0 3 minute 2 săptămâni

Cererea lui Donald Trump pentru anularea procesului pentru fraudă a fost respinsă.

Un judecător din New York a respins cererea lui Donald Trump pentru a obține un proces cu rezultat nul, în cadrul acțiunii civile pentru fraudă, intentată de procurorul general Letitia James, împotriva fostului președinte american și practicilor afacerii imobiliare a companiei sale de familie.

Judecătorul Arthur Engoron, de la tribunalul statului New York din Manhattan, a declarat că nu poate ”cu conștiința împăcată” să îl lase pe Trump să dea curs unei cereri ”total lipsite de temei”.

Un purtător de cuvânt de-al lui Trump și al avocaților săi nu a făcut niciun comentariu imediat.

Avocații lui Trump și ai Trump Organization au susținut că Engoron și grefierul său, Allison Greenfield, au fost părtinitori față de inculpați și că singura modalitate de a menține încrederea în sistemul judiciar este de a pune capăt procesului.

Potrivit documentelor din instanță, presupusa părtinire s-a reflectat în diverse hotărâri pe care Engoron le-a luat, în editarea unui buletin informativ al absolvenților liceului care conținea articole despre caz și în donațiile politice făcute de Greenfield.

Judecătorul a declarat că a prezidat ”în mod corect, imparțial și profesionist” de-a lungul celor peste trei ani în care a supravegheat cazul și că intenționează să facă acest lucru până la încheierea acestuia.

Penalități de 250 de milioane de dolari

Procurorul General James l-a acuzat pe Trump, afacerea sa de familie, fiii săi adulți și mulți alți inculpați că au manipulat declarațiile financiare, valorile active și valoarea netă a lui Trump pentru a înșela băncile și asigurătorii.

Procurorul general solicită penalități de 250 de milioane de dolari și vrea ca lui Trump să i se interzică accesul la afacerile imobiliare din statul New York, printre alte măsuri de remediere.

Trump este favorit pentru nominalizarea republicană la președinția SUA pentru a-l provoca pe președintele democrat Joe Biden în noiembrie 2024, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

donald trump


frauda


imobiliare


proces

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *