A murit Rosalynn Carter, fostă Primă Doamnă a SUA
0 2 minute 4 luni

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite Rosalynn Carter, în vârstă de 96 de ani, a murit duminică la ea acasă, alături de soţul ei, Jimmy Carter, şi el la sfârşitul vieţii, a anunţat Carter Center, scrie AFP.

Sub îngrijiri paliative de vineri, ‘s-a stins în pace, cu familia alături’, la reşedinţa celor doi din Plains, în statul Georgia (sud-estul Statelor Unite), a făcut cunoscut într-un comunicat fundaţia care gestionează imaginea şi moştenirea politică a lui Jimmy Carter.

Former first lady Rosalynn Carter has died. She was 96.

She was the closest adviser to former President Jimmy Carter during their more than 77-year marriage, including four years in the White House and four decades working as global humanitarians. https://t.co/F0nZ2rtyVD pic.twitter.com/gEYgcXyBfl

— The Associated Press (@AP) November 19, 2023

‘Rosalynn a fost partenera mea de la egal la egal în tot ceea ce am realizat’, a declarat fostul preşedinte democrat, citat în text. Fostul preşedinte şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 99 de ani, primeşte îngrijiri paliative din februarie. La Casa Albă din 1977 până în 1981, pentru un singur mandat, este cel mai în vârstă fost preşedinte american din istorie. Jimmy şi Rosalynn Carter s-au căsătorit în 1946, mai scrie AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

a murit


rosalynn carter


sua

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *