Dumitru Buzatu, înfundat de prietenul ”Farmazon”. Cearta din 2021, în referatul procurorilor: Problemele de natură personale, invocate pentru ruperea contractului
0 3 minute 7 luni

Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam Photos / Octav Ganea

Dumitru Buzatu, liderul Consiliului Județean Vaslui, intră în arest pentru 30 de zile, conform deciziei instanței. 

Denunțătorul lui Dumitru Buzatu ar fi un vechi prieten de-ai acestuia Emil Savin, cunoscut în Moldova drept Farmazon și regele asfaltului. Relația de prietenie dintre cei doi s-a stricat, chiar dacă mita primită vineri ar fi fost după ce au mers împreună la pescuit. La plecare, chiar Farmazon i-ar fi pus banii în portbagaj, bani pe care șeful CJ Vaslui i-ar fi solicitat. Emil Savin ar fi devenit unul dintre mogulii județului tocmai datorită prieteniei cu Dumitru Buzatu, notează Libertatea

Referatul procurorilor vine să confirme că în 2021 ”pe fondul deteriorării relației” dintre Dumitru Buzatu și omul de afaceri, ”există indicii privind intervențiile președintelui CJ Vaslui pe linia influențării conducerilor unor autorități publice cu atribuții de verificare și control pentru defavorizarea” celui care deține compania de drumuri. 

Conform acuzațiilor, Dumitru Buzatu ar fi încercat să facă presiuni pentru a modifica rezultatele expertizei tehnice asupra lucrărilor efectuate de compania lui Emil Savin astfel încât să se confirme indicii ”de fraudă cu privire la cantitatea și calitatea materialelor utilizate de constructor pentru lucrările ascunse”.  

”Rezultatele parțiale ale expertizei indicau respectarea cerințelor contractuale” mai arată procurorii. Ulterior, expertul ar fi solicitat ”rezilierea contractului încheiat cu CJ Vaslui invocând o serie de probleme de natură personală”. 

”Expertiza a declanșat un diferend între părțile implicate, privind măsurile necesare în urma constatărilor din teren, care prevedeau și înlocuirea ultimului strat de asfalt (…) Urmare a efectuării acestei expertize, activitățile de execuție din cadrul proiectului (…) au fost oprite în cursul lunii iunie 2022” mai arată referatul. 

Acuzațiile procurorilor vorbesc și despre presiunile experților pentru mita de 600.000 de lei plus TVA, ascunsă în spatele unui contract de prestări servicii. 

Referatul mai arată că vineri, la ora 17:15, Dumitru Buzatu s-a ridicat de la masă împreună cu martorul denunțător și s-au deplasat către autoturisme. Dumitru Buzatu ar fi primit geanta maro pusă la dispoziție de  DNA în care s-ar fi aflat 1,25 milioane de lei, respectiv 2500 de bancnote de 500 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

dumitru buzatu


psd


referat

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *