Ion Țiriac a spus ce ar face în locul Simonei Halep, după suspendarea de 4 ani pentru dopaj: „Și am terminat!”
0 4 minute 9 luni
  • FOTBAL: Poli Iași – Botoșani, luni, 18:30, DGS 1

  • FOTBAL: CFR Cluj – Petrolul, luni, 21:30, DGS 1

Omul de afaceri este de părere că românca a avut parte de un tratament injust din partea organismului independent, întrucât aceasta nu a beneficiat de prezumția de nevinovăție și a fost suspendată provizoriu aproape un an, până la verdictul venit la mijlocul lunii septembrie. 

Ion Țiriac, sfat pentru Simona Halep

Țiriac i-a dat un sfat de la distanță jucătoarei, acela de a-i da în judecată pe cei care i-au recomandat suplimentul Keto MCT, contaminat cu roxadustat. 

„Ce-i rămâne de făcut? Eu, ce aș face, aș da în judecată pe toată lumea. Dar pe toată lumea! Un an întârziere, de ce, cum? Iar cei care mi-au dat suplimentul să-și asume responsabilitatea. N-ai cum! Pe vremea mea, antrenorul era unul ca mine.

Luam un copilaș la 13-14 ani și îl făceam campion mondial. Dar în viața mea n-am câștigat un leu pentru antrenorat. Am fost manager, sigur că da. Managerul se uită și la treaba asta, la ce face sportivul.

Un sportiv de talia lui Halep a câștigat bani pe teren, dar în mod normal câștigă 80% din tot venitul ei în afara tenisului. Cu acest om, care și-a câștigat meritele, ce se întâmplă în viitor?

Pentru un proces la New York trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari. Sigur! Dar e viața ei, iar cei care s-au jucat cu ea ar trebui să fie responsabili. Și am terminat cu Simona”, a spus Țiriac. 

Comunicatul emis de ITIA

Pe site-ul oficial, ITIA a dat mai multe detalii despre măsura drastică aplicată Simonei. 

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP).

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic. 

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

  • prezența și folosirea roxadustatului, așa cum a fost demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
  • folosirea unei substanțe sau practici interzise în 2022, bazată pe colectarea și analizarea a 51 de probe de urină oferite de jucătoare

Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este „probabil dopajul”. 

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină”, se arată în comunicat. 

Etichete: ion tiriac , simona halep , suspendare , dopaj , doping , itia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *