Puciștii din Gabon l-au numit pe generalul Brice Oligui Nguema „președinte al tranziției”
0 2 minute 9 luni

Militarii puciști din Gabon l-au numit pe comandantul şef al Gărzii republicane, unitatea de elită a armatei gaboneze, generalul Brice Oligui Nguema, „preşedinte al tranziţiei, se arată într-un comunicat citit la postul de televiziune Gabon 24, transmite miercuri AFP, potrivit Agerpres. 

„Generalul Oligui Nguema Brice a fost numit în unanimitate preşedinte al Comitetului pentru Tranziţia şi Restabilirea Instituţiilor, preşedinte al tranziţiei”, a declarat un ofiţer în prezenţa a zeci de ofiţeri superiori şi generali, care reprezentau toate corpurile armatei gaboneze, potrivit comunicatului de presă.

Durata tranziţiei militarilor la putere nu a fost precizată. Totodată, puciştii au anunţat că menţin interdicţia de circulaţie instaurată în urmă cu patru zile „până la noi ordine”, „pentru a menţine calmul”.

„Începând de mâine (joi), gabonezii îşi vor putea desfăşura din nou activităţile în mod liber între orele 06:00 şi 18:00. Restricţia de circulaţie rămâne în vigoare de la 18:00 la 6:00 până la noi ordine”, a spus un ofiţer superior.

În schimb, autorii loviturii de stat au anunţat restabilirea transmisiunii mass-media francofone internaţionale, care fuseseră suspendate sâmbătă seara, zi în care a avut loc scrutinul prezidenţial.

Această „interdicţie provizorie de difuzare” viza exclusiv mass-media francofone: France 24, RFI şi TV5 Monde, cărora li se „reproşa o lipsă de obiectivitate şi echilibru”.

Editor : C.L.B.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *