Guvernul insistă cu oferta respinsă de profesori
0 3 minute 10 luni

Guvernul anunță într-un comunicat de presă emis miercuri seară, după încheierea discuțiilor cu reprezentanții sindicatelor din Învățământ, că va adopta joi ordonanța de urgență cu prevederile din oferta majorării salariale care a fost respinsă de profesori. 

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, au prezentat liderilor sindicatelor din Educație ordonanța de urgență pe care Guvernul o va adopta în ședința de mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în baza mandatelor de negociere prezentate public: 

– Creșterea salariului începând cu luna iunie a.c., cu 1.000 de lei brut lunar pentru personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, respectiv cu 400 lei brut pe lună pentru personalul nedidactic din sistemul educațional. 

– În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor. 

Textul actului normativ a fost deja publicat în transparență pe site-urile oficiale ale ministerelor Educației și Muncii. 

Coaliția de guvernare face un nou apel la responsabilitate către toate cadrele didactice și întreg personalul care contribuie la buna funcționare a sistemului educațional, pentru a înceta greva și a permite reluarea accesului la educație pentru cei peste 3.000.000 de elevi din România, dintre care aproape 300.000 se pregătesc pentru evaluarea națională și bacalaureat”, arată sursa citată.

Sindicaliștii din Educație au anunțat continuarea grevei generale a profesorilor, respingând astfel ultima ofertă, de majorare salarială, înaintată de Guvern. Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare a salariilor etapizată în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

Editor : Alexandru Costea

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *