Dupa adoptarea noului Regulament de organizare si functionare al agentilor economici din Constanta, Politia Locala poate confisca in continuare bani si bunuri de la comercianti
0 5 minute 1 an

După adoptarea noului Regulament de organizare și funcționare al agenților economici din Constanța, Poliția

  • Pe parcursul ședinței, Regulamentul a fost amendat de către toate grupurile politice reprezentate în Consiliul Local. Cele mai multe amendamente au fost depuse de reprezentații grupului PSD
  • Toate amendamentele au depuse urmare a consultărilor pe care aleșii locali le-ar fi avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța
  • Doar o parte dintre amendamente au primit votul plenului CLM
  • Nu a trecut de votul aleșilor locali, amendamentul prin care Poliția locală să nu mai aibă atribuiții în zona confiscării bunurilor și a banilor agenților economici, acestea fiind prerogativele altor instituții ale statului

 
 
 
Regulamentul de organizare și funcționare al agenților economici din municipiul Constanța a fost adoptat în ultima ședință a Consiliului Local Municipal.

 
Pe parcursul ședinței, Regulamentul a fost amendat de către toate grupurile politice reprezentate în Consiliul Local. Cele mai multe amendamente au fost depuse de reprezentații grupului PSD.
 
Toate amendamentele au depuse urmare a consultărilor pe care aleșii locali le-ar fi avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța.
 
Doar o parte dintre amendamente au primit votul plenului CLM.
 
Nu a trecut de votul aleșilor locali, amendamentul prin care Poliția locală să nu mai aibă atribuiții în zona confiscării bunurilor și a banilor agenților economici, acestea fiind prerogativele altor instituții ale statului.

În timp ce reprezentanții PNL și USR nu au nicun punct de vedere pe acest subiect, social-democrații din CLM consider că „Poliția locală nu trebuie să fie o unealtă de teroare pentru mediul de afaceri din oraș”, afirmă consilierul local, Costin Răsăuțeanu.

Cum s-a derulat votul în ședința de Consiliu local municipal?

Consilierul Costin Răsăuțeanu precizează că grupul PSD a depus mai multe amendamente la acest proiect. 
 
„Am depus aceste amendamente după consultarea cu mediul de afaceri și ținând cont de contextul economic actual. Rolul nostru este de a simplifica și a veni în sprijinul agentului economic pentru a conserva și crea locuri de muncă și să avem în vedere ca ceea ce propunem să nu afecteze activitatea comercială.
 
Este important ca Primăria să fie un sprijin pentru mediul de afaceri. Suntem încrezători că amendamentele vor fi acceptate și înțelese de colegii consilieri. Sunt deja foarte multe controale cărora mediul de afaceri trebuie să facă față. Sunt hăuiuiți de controale. Primăria ar trebui să fie ultima care să aibă un comportament coercitiv“ – spus în ședință Costin Răsăuțeanu. 

Și viceprimarul Ionuț Rusu a anunțat că și grupul PNL a depus un set de amendamente. 

Au fost depuse amendamente și de către grupul consilierilor USR. 

După consultarea tuturor amendamentelor au intrat la vot în plenul CLM doar cele care nu erau repetitive.
 
Proiectul nr. 184/2023 privind aprobarea modificării și completării HCL nr. 427/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța a fost adoptat cu 26 de voturi „pentru”.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

LIVE VIDEO+TEXT Consiliul Local Constanța, convocat în ședință ordinară. S-a suplimentat ordinea de zi (VIDEO)

Urmareste-ne pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *