Pisicile dorm de două ori mai mult decât oamenii. Ce visează ele
0 4 minute 2 săptămâni

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elen-nika

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elen-nika

Pare că pisicile își petrec cea mai mare parte a vieții dormind, așa că este rezonabil să ne întrebăm dacă pisicile visează. 

Pisicile par să-și petreacă cea mai mare parte a vieții dormind, fie încolăcite pe genunchii stăpânului, fie ascunse în locul lor preferat. S-ar putea să te surprindă să afli că dorm de două ori mai mult decât oamenii și, în medie, își petrec în jur de 15 ore pe zi dormind.

Cu atât de mult timp petrecut odihnindu-se, este rezonabil să presupunem că visează și au coșmaruri la fel ca și noi. Dar este adevărat?

Când au loc visele

Pentru oameni, visele au loc în timpul somnului REM, de obicei, la 90 de minute după ce adormi. În acest timp, sunt trimise semnale către creier care sunt importante pentru învățare și memorie, dar unele dintre aceste semnale sunt aleatorii, iar aceste semnale sunt responsabile pentru vise. Când creierul încearcă să interpreteze aceste semnale și să le îmbine, rezultă un fel de poveste – cu alte cuvinte, se creează un vis.

2. Sursa foto... (pisica-portrait-beautiful_28083800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @sharshonnikolass

Pisicile visează?

Da, se crede că pisicile pot visa. Conform lui Michel Jouvet, pisicile experimentează și ele somnul REM, așa că este extrem de posibil ca ele să intre în lumea viselor într-un mod similar cu al nostru.

Jouvet a dovedit că pisicile au o activitate electrică, de tensiune în creier, similară, tind să își miște ochii și să aibă o stare musculară relaxată. Toate acestea sunt caracteristici asociate cu somnul REM la oameni. În timp ce acest lucru nu răspunde complet la întrebarea dacă pisicile visează, unele dovezi sugerează clar că ceva se întâmplă în creierul lor în timpul somnului.

În mod interesant, somnul REM, pe care îl experimentează pisicile, va scădea pe măsură ce îmbătrânesc, prin urmare se presupune că pisoii sunt mult mai predispuși să viseze decât pisicile adulte. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, din cauza faptului că pisoii au mult mai multe de învățat despre lumea din jurul lor, prin urmare au o cantitate semnificativă de informații de procesat și mai multe semnale vor fi trimise către creier.

Ce visează pisicile

Conform neurologului veterinar Adrian Morrison, atunci când pisicile experimentează somnul REM, ele tind să își miște capul ca și cum ar urmări sau ar observa ceva. Deci, este posibil ca atunci când dorm să viseze despre activitatea lor preferată – vânătoarea.

Cercetările din Statele Unite au sugerat, de asemenea, că pisicile ar putea visa la lucruri care s-au întâmplat în acea zi sau în trecutul îndepărtat sau recent, similar cu modul în care visează câinii. Pisicile ar putea visa la momente în care se cuibăreau cu stăpânul pe canapea, la vânătoarea unor păsări, a unui șoarece sau ar putea visa la un incident care s-a întâmplat cu o altă pisică sau câine, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *