Mehmet Topal, prezentat oficial la Petrolul Ploiești! Obiectivul îndrăzneț pe care-l are turcul până în 2027
0 5 minute o săptămână
  • Fotbal: Moldova – Ucraina, marți, 19:00, DGS 1

  • Fotbal: Portugalia – Irlanda, marți, 21:45, DGS 1

După ce Serhan Cetinsaya și Sertac Guven, doi oameni bogați din Istanbul, au cumpărat 30% din acțiunile clubului prahovean, la echipa ”Lupilor Galbeni” a fost instalat în funcția de antrenor principal debutantul Mehmet Topal (38 de ani)

Dacă anunțul numirii turcului a fost făcut de Petrolul la mijlocul săptămânii trecute (miercuri, 6 iunie), prezentarea sa oficială a avut loc în cursul zilei de luni (10 iunie). În cadrul acestei conferințe de presă, Topal a dezvăluit și obiectivul îndrăzneț pe care-l va avea pe termen lung la gruparea de pe Ilie Oană. 

Mehmet Topal: ”Targetul nostru de sezonul acesta e să jucăm în play-off”

Mehmet Topal a susținut că obiectivul său pe termen scurt la Petrolul Ploiești este să califice formația prahoveană în play-off în sezonul următor, 2024 / 2025. Însă, turcul și-a propus un alt ”target” îndrăzneț pe banca ”Lupilor Galbeni” pe care să-l obțină până în anul 2027: acela de a câștiga titlul în SuperLiga. 

”E o mare onoare pentru noi să fim aici. Știm că am venit la o echipă mare. În viață am lucrat cu antrenori buni, cu nume importante. Asta face parte din experiența mea. Când jucam fotbal încercam mereu să fiu la cel mai înalt nivel, așa voi face și ca antrenor.

Eu și echipa mea vom da tot ce putem pentru echipa asta care are un secol de existență. Românii și turcii nu diferă mult, sunt sigur că vom avea o relație bună aici. Nu prea am urmărit liga din România, precum pe cele mari din Europa, dar știu în mare parte despre ce e vorba.

Am avut puțin timp de analiză înainte să vin aici. N-am avut mult timp să analizăm. De o săptămână nu prea dormim, ne-am pregătit să știm unde venim. Fotbalul românesc e mai tehnic decât cel turc. Vom fi o echipă care aleargă mult și care luptă pe teren. Acesta este obiectivul nostru.

Targetul nostru de sezonul acesta e să jucăm în play-off. În 3 ani, încercăm să luăm titlul, să fim campioni. Nu am jucat nicăieri fără un obiectiv. Nu am avut contact cu oameni fără obiective în viață”, a spus Topal, la conferința sa de prezentare.

Mehmet Topal: ”Suporterii să fie liniștiți, știu bine ce trebuie să fac”

De asemenea, Mehmet Topal a ținut să-i liniștească pe suporterii Petrolului care poate, în acest moment, se îndoiesc de proiectul pe care vor să-l implementeze turcii la formația de pe Ilie Oană. Totodată, Topal a mărturisit că a ales să vină la gruparea prahoveană ”cu inima”. 

”E foarte important ca jucătorii să reacționeze bine la ceea ce cerem. Facem tot ce putem să ne dezvoltăm și noi, să-i dezvoltăm și pe jucători. Eu am făcut ce mi-a spus inima și am venit aici. Sunt un om sentimental, care ascultă de ce-i spune inima.

Am venit aici cu inima, am încredere că vom fi fericiți aici. Suporterii să fie liniștiți, știu bine ce trebuie să fac. Voi face tot ce depinde de mine aici.

Am văzut deja aproape toate meciurile Petrolului, am studiat ce jucători avem. Dacă încep un lucru, mă pregătesc înainte. Nu mă bag fără să știu înainte. Dacă o să vorbesc despre jocul de anul trecut, aș fi nerespectuos față de antrenorii de anul trecut. Vreau să jucăm frumos, să se distreze și fanii. Nu vreau să jucăm urât și doar să câștigăm”, a mai spus Topal. 

Mehmet Topal a semnat un contract valabil pe 3 sezoane cu Petrolul Ploiești, până în vara anului 2027, după cum au anunțat prahovenii pe pagina oficială de Facebook a clubului. 

Etichete: turcia , petrolul ploiesti , obiectiv , mehmet topal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *