Administrația Biden a autorizat o nouă livrare de bombe și avioane de luptă pentru Israel
0 3 minute o lună

FOTO: Pixabay @ David Mark

FOTO: Pixabay @ David Mark

O livrare de bombe și avioane de luptă pentru Israel a fost adoptată ”discret” de SUA.

Administrația prezidențială a lui Joe Biden a autorizat ”discret” săptămâna aceasta livrarea de noi bombe și avioane de luptă către Israel, relatează cotidianul The Washington Post, citat sâmbătă de agenția EFE.

Noua livrare de echipamente militare către Israel survine în pofida preocupărilor exprimate de Washington asupra unei așteptate ofensive militare israeliene în sudul Fâșiei Gaza care amenința viața a sute de mii de palestinieni, precum și în pofida recentelor divergențe dintre Washington și guvernul premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

De altfel, acesta din urmă a anulat deplasarea unei delegații de consilieri în Statele Unite, după ce Washingtonul nu a mai blocat prin veto o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care cere o încetare a focului în Fâșia Gaza.

Aproape o tonă de bombe, peste 32.000 de morți în Gaza

Printre echipamentele expediate Israelului în noul pachet militar se numără și peste 1.800 de bombe MK84 cu o greutate de 900 de kilograme și care au provocat decese masive în rândul populației palestiniene de când Israelul a lansat campania militară în Fâșia Gaza după atacul grupării Hamas în sudul Israelului pe 7 octombrie, considerat cel mai sângeros atac din ultimii 50 de ani.

The Washington Post notează, citând mai multe rapoarte, că Israelul a folosit masiv astfel de bombe de mare putere în bombardamentele asupra Fâșiei Gaza, unde numărul morților în urma războiului a ajuns la 32.705 și cel al răniților la 75.190, majoritatea civili, conform bilanțului comunicat sâmbătă de guvernul condus de Hamas.

Trei lideri ai grupării Hamas, uciși în Spitalul al-Shifa

Trupele israeliene și-au intensificat sâmbătă atacurile terestre și bombardamentele asupra orașului Gaza, precum și în zona centrală și de sud a enclavei palestiniene, anunțând de asemenea uciderea a trei lideri ai mișcării Hamas în spitalul al-Shifa, asediat de aproape două săptămâni de armata israeliană.

În acest timp, peste un milion de locuitori ai Fâșiei Gaza se confruntă cu o criză catastrofică de alimente, dintre care pentru mai mult de 200.000 foametea este iminentă, potrivit unui raport recent validat de ONU.

Citește și: Trump, acuzat de „incitare la violență politică”, după ce a postat un video cu o imagine cu Biden legat de o camionetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *