Imagini cu o ursoaică și cei trei pui ai săi „bine crescuți și ascultători”, surprinse într-o pădure din Suceava
0 3 minute o lună

Vezi în articol imaginile cu ursoaica și cei trei pui.

Romsilva a publicat imagini cu o cu o ursoaică și cei trei pui, surprinse într-o pădure administrată de către Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava. 

VEZI ȘI: Imagini foarte rare cu un lup care vânează o ciută într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier – Video în articol

„O ursoaică cu trei pui, bine crescuți și ascultători, își activează instinctele materne imediat ce îl întâlnește pe colegul nostru Ionel Moroșanu în mijlocul unei păduri administrate de către Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava. Colegul nostru i-a filmat de la o distanță sigură, pentru deliciul privitorilor, și cu cele mai bune intenții pentru cei patru blănoși.

Câți pui are de obicei o ursoaică

Ursoaicele au de obicei doi sau trei pui, foarte rar chiar câte patru, fiind devotate și protectoare cu puii lor. Aceștia rămân alături de ursoaică cel puțin doi ani. Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

VEZI ȘI: Imagini rare cu un motan sălbatic, surprinse în Parcul Național Semenic – Video în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *