De ce n-ar trebui să-ți hrănești câinele cu oase
0 2 minute 2 luni

Există mai multe motive pentru care nu este recomandat să-ți hrănești câinele cu oase, potrivit theanimalkeeper.com:

Risc de înec: Oasele pot deveni casante și se pot fragmenta în bucăți ascuțite sau în colțuri care pot fi înghițite. Unele pot rămâne blocate în gât sau în tractul digestiv, provocând probleme grave sau chiar moarte prin sufocare.

Leziuni dentare: Mestecarea oaselor poate duce la fracturarea dinților sau la leziuni ale gingiilor. Oasele tari și dense pot provoca și uzură excesivă a dinților, care poate duce la probleme dentare și disconfort pentru câine.

Riscul de perforație intestinală: Fragmentele ascuțite de oase pot perfora tractul digestiv al câinelui, provocând leziuni grave și infecții. Aceasta poate necesita intervenții chirurgicale de urgență și poate fi fatală în unele cazuri.

Probleme digestive: Consumul de oase poate provoca constipație sau diaree la câini, mai ales dacă aceștia mănâncă oase în exces sau oase care sunt greu digerabile.

În loc să hrănești câinele cu oase naturale, este mai sigur să-i oferi oase sintetice din petshop-uri sau hrană adecvată pentru câini, cum ar fi granule uscate sau mâncar umedă care îi oferă toate nutrienții necesari într-o formă sigură și ușor de digerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *